despre credite

Despre Credit

Despre credite

Despre credite este un proiect independent de orice institutie de creditare, un website ce isi propune sa descrie, in limbaj simplu, accesibil si in termeni generali ce inseamna un credit in ideea de a crea un alt canal de informare ce ar putea conduce catre un consum responsabil de credite.

Este un demers de continut website, independent de orice institutie financiara. 

 

Vrei un advertorial pe DESPRE CREDIT?

Daca iti doresti sa publici un advertorial pe desprecredit.ro suntem deschisi la colaborare.  Contacteaza-ne la contact @ ixpr.ro si iti facem cea mai buna oferta.

Cum a aparut ideea website-ului despre credite?

Este o idee ce a aparut cu mai multa vreme in urma. Am observat cum website-urile de licitatii abunda de oferte bunuri mobile si imobile pe care debitorii nu au mai avut posibilitatea sa le achite. Apoi, incercand sa patrundem in esenta supra-creditarii am descoperit ca inclusiv consumatorii sunt cei care genereaza aceasta situatie. Exista comentarii pe website-uri ale solicitantilor carora nu li s-au acordat imprumuturi. Pententii nu inteleg ca daca nu li s-a acordat creditul poate fi in beneficiul lor. Cea ce poate parea o suma salvatoare la un moment dat, in cazul in care nu poate returnata  ii va crea un dezechilibru mai mare decat cel existent la data solicitarii creditului.

 

Apoi, stand de vorba cu diverse persoane, in special debitori, am inteles ca in multe cazuri consumatorul nu acorda suficienta atentie informarii, alteori intelege  gresit. Pornind de la documente necesare, pana la notiuni de rambursare,  Un exemplu comun, consta in faptul ca un solicitant de credit intelege ca un credit fara adeverinta de venit inseamna ca banca ii va acorda creditul fara sa aiba un venit.

 

Putem vorbi despre credit responsabil?

Orice exces afecteaza un sistem, iar bugetul unei familii poate fi un sistem care poate fi dezechiolibrat de prea multe credite, de prea multe cheltuieli. Conditiile de eligibilitate impuse de institutiile de creditare pot aparea restrictive, dar au menirea ca solicitantul imprumutului, devenit ulterior consumator de credit, sa isi poata plati ratele.

 

A fi responsabil in achizitionarea de credit inseamna sa citesti toate conditiile pe care banca le impune, sa contractele, tot ce este legat de subiect si sa nu te aventurezi in sume pe care nu esti sigur ca le poti plati ulterior.