Tu ce crezi despre credite online? Desfiintam mituri

credite online

Mituri in care sa nu crezi atunci cand vine vorba despre credite online

Urgentele pot sa apara atunci cand te astepti cel mai putin. Ai tot auzit despre aceste credite rapide, ai auzit despre cat sunt de bune si cat sunt de rele, mai pe scurt stii opiniile ambelor tabere dar daca ar fi sa te decizi daca este o solutie foarte buna pentru tine sau nu atunci nu ai putea sa spui cu exactitate daca este ceva ce ti se potriveste. In jurul acestor credite online s-au constituit o serie de mituri care nu numai ca pot sa fie infirmate de orice specialist in domeniu dar au si darul de a induce in eroare un posibil client.

Cercetarea reprezinta cea mai buna solutie mai ales atunci cand vine vorba despre mediul online intrucat numai asa se pot afla cele mai indreptatite informatii despre ceea ce va intereseaza cel mai mult. Mai ales atunci cand vine vorba despre aceste credite online doriti sa aflati toate informatiile importante care sa va ajute sa luati o decizie cat mai buna, nu sa va confruntati cu opiniile celor care au fost nemultumiti de aceste servicii din diverse motive. Am facut cercetari si am adunat cele mai frecvente mituri care circula in mediul online si am decis sa facem putina lumina.

Atunci cand accesezi un credit online primesti o suma mica de bani

Acesta este un mit care nu este adevarat deloc. Suma solicitata pentru un astfel de credit online poate sa fie cuprinsa intre 100 lei si suma maxima prevazuta de fiecare institutie financiara nebancara in parte. Singurul lucru de care trebuie sa tineti cont este sa nu imprumutati mai mult decat puteti sa returnati intrucat astfel veti fi in situatie de incapacitate de plata.

Creditele de la IFN-uri sunt ilegale

Creditele rapide acordate de institutiile financiare nebancare sunt la fel de legale precum cele acordate de banci. Pentru a putea functiona trebuie sa indeplineasca o serie de conditii si sunt autorizate sa functioneze de catre Banca Nationala a Romaniei. Institutiile financiare nebancare functioneaza in conformitate cu legea nr.  93/2009 privind institutiile financiare nebancare. Legea reglementeaza modul in care sunt acordate aceste credite online.

Dobanzile sunt foarte mari

Acest lucru nu este valabil nu este valabil pentru toate creditele online. Pe piata functioneaza o multime de IFN-uri iar ofertele fiecareia sunt diversificate. Asadar, puteti sa alegeti o institutie financiara nebancara care sa fie compatibila cu nevoile pe care le aveti. Este firesc sa varieze dobanzile intrucat fiecare institutie are setate propriile oferte.

Nu se poate solicita un credit daca figurezi in Biroul de Credit

Fiecare IFN decide modul in care acorda creditele rapide si, din contra, unele ofera credite rapide chiar si pentru cei care figureaza in Biroul de Credit sau sunt rau platnici. De asemenea, exista si IFN-uri care verifica in prealabil situatia si decid apoi daca sa ti se acorde creditul sau nu.

Nu poti primi un imprumut de la un IFN daca mai ai credite

Nimic mai gresit! Institutiile financiare nebancare acorda credite rapide chiar si in conditiile in care figurezi cu credite bancare pe rol. Mai ales daca nu ai reusit sa platesti ratele la banca datorita unei intarzieri salariale si este foarte urgent sa platesti atunci poti apela la un IFN care sa te ajute in acest sens.