Credite bancare pe termen lung

credite nebancare pe termen lung

Credite nebancare pe termen lung, o solutie din ce in ce mai accesata

 

Pe piata financiara exista o euforie in ceea ce priveste creditele rapide, usor de accesat si pe termen scurt. Si, facilitatile pe care le ofera dar si avantajele au popularizat in scurt timp creditele de la IFN-uri. Pe de alta parte, din urma vin aceste credite nebancare pe termen lung. Imprumuturile rapide pot sa fie o solutie excelenta in momentul in care nu sunt accesate la primul impuls. Accesarea creditelor rapide trebuie sa se faca pe baza unor calcule prin care sa se determine suma necesara astfel incat sa nu se creeze dezechilibre financiare.

 

Cum se pot accesa aceste credite nebancare pe termen lung?

 

Spre deosebire de imprumuturile rapide care sunt foarte usor de accesat si timpul de acordare este si el redus cu foarte mult, aceste credite nebancare pe termen lung nu sunt atat de vizibile. In plus, se acorda si putin mai greu. Institutiile financiare nebancare acorda si imprumuturi pe termen lung si sunt ideale pentru persoane cu venituri constante. Evident, pentru a putea sa apelati la aceste credite este esential sa va incadrati intr-una din categoriile de venituri acceptate de IFN-ul respectiv. Suma pe care puteti sa o solicitati in cazul acestor credite nebancare pe termen lung este mai mare decat in cazul creditelor rapide insa trebuie sa indepliniti o serie de conditii de eligibilitate cum ar fi sa atingeti un prag minim de salarizare, sa aveti o anumita vechime in munca, un istoric pozitiv si fluenta in incasarea veniturilor.

Inainte de a solicita credite nebancare pe termen lung este esential sa va informati cat mai bine cu privire la conditiile in care se acorda acestea. Aceste conditii nu ar trebui sa va sperie intrucat daca le indepliniti atunci va fi mult mai usor si rapid sa obtineti aceste credite nebancare pe termen lung. Totusi, spre deosebire de o banca obisnuita, un IFN are setate conditii mult mai blande iar documentele necesare sunt cu mult mai reduse.

 

Recomandari pentru a beneficia de avantajele unui credit nebancar pe termen lung

 

In momentul in care accesati un astfel de credit este recomandat sa analizati foarte bine contractul de credit si ceea ce ati discutat cu consultantul financiar sa se regaseasca si pe hartie. Desigur, este deosebit de important sa acordati atentie si la nivelul dobanzilor care se percep intrucat cu cat sunt mai crescute cu atat este creditul mai costisitor. Atunci cand ati solicitat un astfel de imprumut si ati obtinut suma solicitata, este bine sa respectati promisiunile de plata a ratelor. In cazul in care nu reusiti sa rambursati imprumutul la timp va recomandam sa discutati cu consilierul financiar pentru a putea gasi o solutie cat mai buna pentru ambele parti.

Va recomandam sa faceti credite nebancare pe termen lung numai daca este cazul intrucat un grad de indatorare foarte mare poate duce la colapsul intregului buget alocat nevoilor dumneavoastra. O alta recomandare deosebit de utila in acest sens este sa consultati mai multe oferte si dupa ce ati luat o decizie sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai mult.

 

Foto: pixabay.com