Creditul bancar – cand ai nevoie

credit bancar cand ai nevoie de el

Creditul bancar – cand ai nevoie de el si cum estimezi care este momentul perfect pentru a solicita unul?

 

Creditul bancar poate sa fie un instrument financiar perfect daca se cunoaste modul in care trebuie sa se utilizeze inteligent. Insa, daca este utilizat incorect si ca o ultima solutie pentru a rezolva situatii urgente pot aparea anumite probleme care de cele mai multe ori se traduc prin incapacitatea de a putea plati ratele.

 

Ce trebuie sa analizez atunci cand doresc sa iau un credit bancar?

 

Atunci cand se ia decizia de a apela la un credit bancar trebuie sa se ia in calcul totul si sa va puneti urmatoarele intrebari:

  • Cat de mult am nevoie de acesti bani?

  • Suma imprumutata va avea o rata pe care sa o pot plati lejer?

  • Rata imi va schimba modul de viata?

  • Am posibilitatea de a obtine o perioada de gratie la imprumutul pe care il voi face?

Da, sunt foarte importante aceste intrebari si trebuie sa luati in calcul chiar si posibilitatea de a va pierde jobul si sa fiti in incapacitate de plata pentru o perioada destul de lunga de timp. Dincolo de frumoasele reclame cu dobanda zero la primul imprumut, in cazul IFN-urilor, rate mai mici daca ti le aduci pe toate la aceeasi banca, comision de administrare zero si multe alte astfel de promisiuni reprezinta modul ideal prin care institutiile financiare bancare si nebancare isi atrag clientii.

Motivul pentru care contractati un credit bancar este si el foarte important. Daca este vorba despre un bun indispensabil la care mai trebuie sa adaugati o anumita suma pentru a o putea avea sau reprezinta o urgenta, atunci puteti apela la o astfel de solutie. Decizia de creditare nu se face nici macar pe baza recomandarilor prietenilor ,,pentru ca ar fi mai bine asa”, este o decizie pe care trebuie sa o luati in deplina cunostinta de cauza si fiind constient de toate riscurile la care va expuneti.

 

Aspecte pe care trebuie sa le analizati atunci cand contractati imprumutul bancar

 

Asa cum spuneam la inceputul articolului ca un credit bancar se face in urma unei decizii in deplina cunostinta de cauza, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faceti este sa analizati foarte bine contractul de credit. Puneti cat mai multe intrebari mai ales daca nu intelegeti ceva.

Hartiile semnate in graba, doar pentru a va aduce mai aproape de suma necesara este una dintre cele mai mari greseli pe care le puteti face. Asigurati-va ca ati citit intreg contractul mai ales clauzele si partea cu dobanzile si comisioanele. Aici sunt incluse si riscurile la care va expuneti in cazul in care inregistrati intarzieri de plata sau nu puteti achita deloc.

Indiferent de situatie este nevoie sa cantariti foarte bine optiunile intrucat un credit bancar presupune sa va inhamati la plata ratelor pe foarte multi ani. Foarte important, nu va lasati influentat de opiniile din jur si cantariti totul cu o atentie deosebita. Obiectivul dumneavoastra este sa rezolvati o problema sau sa va acoperiti o necesitate cat mai inteligent cu putinta nu sa va saraciti bugetul pentru o perioada lunga de timp.