creditele de nevoi personale

ceredite de nevoi personale

Cum functioneaza creditele de nevoi personale?

 

,,Vrei o masina noua? Doresti sa iti duci sotia in cea mai frumoasa vacanta exotica? Nici o problema! Banca noastra iti ofera posibilitatea sa indeplinesti dorintele celor dragi”. Cam asa suna reclamele la credite bancare si, vrand nevrand ajungi sa apelezi la ele pentru a-ti acoperi nevoile sau sa o duci cat mai bine, pentru o perioada scurta de timp ca apoi urmeaza sa platesti ratele.

 

Costurile suplimentare pentru un credit de nevoi personale

 

Pentru a nu face o alegere financiara nesanatoasa, creditele de nevoi personale se contracteaza numai in momentul in care ai nevoie de un echipament electrocasnic, o masina noua pentru ca cea veche nu se poate repara. Mai concret, este vorba despre luarea unei decizii cu cap.

Totusi, daca achizitionezi un bun prin intermediul unui credit bancar vei ajunge la concluzia ca la finalul perioadei de creditare dupa ce ai achitat toate ratele pentru bunul dorit ai platit mai mult. Trebuie avut in vedere faptul ca dobanda datorata imprumutului nu este singurul cost pentru a contracta un credit bancar. Cele mai intalnite costuri sunt cele de analiza a dosarului unde trebuie avut mare grija intrucat poate sa ajunga la o suma considerabila. Pe de alta parte mai sunt si bancile care nu percep taxe suplimentare pentru creditele acordate.

Mai ales in perioada sarbatorilor sau in cazul unor ocazii speciale bancile mai emit oferte care pot sa fie in avantajul clientului. Alte costuri pe care le includ aceste credite de nevoi personale sunt costul de administrare, comisionul de rambursare si alte costuri specifice pe care le include creditul.

Multe dintre aceste cheltuieli beneficiaza de reducere sau sunt eliminate insa numai in conditiile in care salariul se incaseaza in contul bancii respective. De multe ori creditul nu se face la aceeasi banca unde se incaseaza si salariul, iar motivul este ca oamenii se simt mai atrasi de alte oferte decat cele existente la banca de care apartin.


 

Cum sa te asiguri ca iei decizia financiara corecta?

 

Creditul de nevoi personale este un produs financiar care are drept scop oferirea unei sume de bani in mod rapid pentru a nu bloca demararea unor actiuni. Si, ca orice alt produs are atat avantaje cat si dezavantaje. Daca este analizat din perspectiva propriei situatii financiare atunci este posibil sa se determine mult mai usor care sunt aceste avantaje si dezavantaje pentru fiecare persoana in parte.

Creditele de nevoi personale daca sunt utilizate inteligent pot sa devina produse cu adevarat utile pentru a va rezolva situatiile urgente si poate oferi avantaje foarte multe. Tot secretul este sa luati decizia intr-un moment corect pe baza unei analize ample asupra situatiei financiare si in deplina cunostinta de cauza.

Este bine ca atunci cand decideti sa apelati la ajutorul oferit de un credit de nevoi personale sa analizati cel putin 3 oferte ale diferitelor institutii financiare astfel incat sa puteti face o alegere inteleapta si sa va bucurati de ceea ce vi se potriveste. Nu uitati ca un credit de nevoi personale poate sa aiba efecte atat pozitive cat si negative asupra situatiei financiare si numai printr-o analiza corecta puteti sa determinati daca este solutia potrivita in acest moment si pe viitor.