Credite de consum si credite ipotecare in 2017

 

Conditii mai aspre pentru credite de consum, mai relaxate pentru  creditele ipotecare

 

Potrivit publicatiei “Capital” in acest an, creditele ipotecare  se vor ieftini, urmand tendinta de relaxare a ultimelor trimestre ale anului trecut.

 

Conditiile de  acordare a creditelor de consum se vor inaspri in primul trimestru al anului 2017,  in timp ce  creditele ipotecare se vor mentine in aceleasi conditii precum la finalul anului 2016, anunta Capital.ro in urma unui sondaj efectuat de catre Banca Nationala a Romaniei.

 

Potrivit publicatiei online, conditiile de acordare a creditelor de consum au devenit mai rigide in ultimul trimestru al anului 2016. Pentru creditele ipotecare, institutiile de finantare au mentinut acelasi mod de acordare a imprumuturilor, ca o consecinta adoptarii legii numarul 77/2016 privind darea in plata a unor imobile pentru a stinge creante care sunt subiect al creditarii.

 

Credite mai grele pentru consum. Totusi cererea creste

 

Nivelul creditelor a crescut pe ambele segmente, atat pentru consum, cat si pentru cele ipotecare. Nu la fel de liniara este situatia respingerii solicitarilor, mai exact a crescut numarul de dosare pentru credite ipotecate, in timp ce creditele de consum aprobate au fost mai putine.

 

Desi preturile pe piata imobiliara au fost in crestere, bancile au inregistrat un volum crescut de credite ipotecare, estimandu-se o stabilizare in primul trimestru al acestui an. Desi standardele de eligibilitate pentru credite de consum au devenit mai aspre, cerea pe acest segment a crescut si este in continua crestere.

 

Volumul de credite consum este incurajat si de previziunile de relaxare a standardelor de creditare pe toate tipurile de credite.

 

Sursa: Capital

 

Un comentariu

Comentariile sunt închise.