Credit fara adeverinta

Credit fara adeverinta

Credit fara adeverinta de venit

 

Sunt din ce in ce mai mult institutii financiare care  isi fac reclama ca ofera credite rapide fara adeverinte de venit. Acesta este aspect pozitiv, intrucat solicitantul nu are intotdeauna  timpul necesar sa alerge sa completeze dosare. Ce trebuie sa se inteleaga totusi un credit fara adeverinta nu implica faptul ca petentul poate sa obtina un credit fara venit.

Prin institutie financiara, in paragraful de mai sus ne referim la banci si Institutiii financiare nebancare (IFN).

 

Creditul fara adeverinta nu inseamna credit fara venit lunar

 

Pentru ca nu este necesara adeverinta, nu inseamna ca institutile financiare acorda credite fara venit.  Fiecare companie financiara de creditare, bancare sau nebancara, impune drept conditie pentru acordarea sumelor solicitate conditia ca persoana sa aiba un venit  minim personal. Pentru ca banca sau IFN-ul sa aiba acces la baza de date ANAF, solicitantul isi da acordul ca venitul sau sa fie verificat la ANAF. De asemenea, institutia de creditare mai solicita cartea de identitate, copie a acesteia, pentru certificarea identitatii.

 

Exista IFN -uri (lnstitutii Financiare Nebancare) care scriu explicit ca solicitantul sa primeasca salariul pe card.  Veniturile minime pe care solicitantul (singur sau impreuna cu familia) trebuie sa le cumuleze depind de fiecare companie de creditare in parte si de creditul solicitat.

 

Creditul fara adeverinta- accelerarea creditarii, diminuarea fraudelor

 

Cei mai multe persoane care solicita credite fara adeverinta de venit imprumuta sume mici,  de care au nevoie rapid, si pe care trebuie sa le returneze intr-o perioada scurta de timp.

Este important ca solicitantii sa inteleaga ca acel credit fara adeverinta de venit, nu implica lipsa venitului, ci doar faptul ca persoana nu are nevoie sa se prezinte cu o adeverinta, ca nu trebuie sa intocmeasca un dosar pentru creditul solicitat.

In urma unui acord de colaborare incheiat intre (ANAF) Agentia Nationala de Administrare Fiscala) si institutiile de creditoare, companiile bancare si nebancare nu mai solicitata fise fiscale de venit sau adeverinte. In urma acestui parteneriat, institutiile verifica direct, in timp real direct in baza de date a ANAF veniturile solicitantului. Aceasta a fost solulutia pe care institutiille de creditare au gasit-o functionala in dublu sens.

Pe de o parte, clientii nu mai sunt obligati sa consume timp pentru obtinerea adeverintelor de venit si a fiselor fiscale de la ANAF. Pe de alta parte, institutiile de creditare au o solutie impotriva acordarii de credite unor persoane inexistente.

Informati-va cand luati credite! Cereti clarificari de la reprezentantul institutiei bancare.

Sursa foto> pixabay.com