Credite imobiliare – un ajutor de nadejde pentru construirea caminului tau

credite imobiliare sursa foto pixabay

Creditul imobiliar este un produs financiar care se adreseaza celor care au nevoie de ajutor pentru achizitionarea, construirea, extinderea sau consolidarea locuintei. Reprezinta unul dintre cele mai usoare metode prin care o persoana poate sa obtina ajutor financiar pentru a avea o locuinta proprie.

Insa, atunci cand vine vorba despre un astfel de credit exista o serie de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana care solicita un astfel de ajutor financiar. Bancile acorda credite imobiliare in conditii mult mai restrictive decat in cazul institutiilor financiare nebancare. De multe ori, conditiile de acordare ale bancilor pot sa fie destul de confuze iar solicitantul sa nu reuseasca sa isi creeze o imagine clara asupra valorii imobilelor, motiv pentru care este o aventura totala sa se achizitioneze o casa pe credit.

Cum sa obtii un credit imobiliar in cele mai avantajoase conditii?

Pentru a putea sa diminuati aceste aventuri si sa reusiti sa luati un credit imobiliar in cele mai avantajoase conditii trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi, astfel incat la final sa fiti cat mai multumit de alegerea facuta.

In primul rand trebuie sa va alegeti institutia financiara nebancara astfel incat sa aiba cele mai avantajoase conditii de acordare a creditului respectiv. Va trebuie sa contribuiti cu o suma ce reprezinta avansul pentru imobilul pe care doriti sa il achizitionati si restul constituie ajutorul financiar pe care il acorda banca. Un evaluator va interveni in tranzactie si va evalua imobilul astfel incat sa nu platiti mai mult decat este valoarea de piata a locuintei respective. Apoi, pentru a putea sa luati un credit imobiliar in cele mai bune conditii trebuie sa va informati cat mai bine asupra conditiilor care sunt inscrise in contractul de creditare. Mai ales daca nu intelegeti ceva, va recomandam sa puneti cat mai multe intrebari si sa obtineti informatii coerente astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai buna.

Este bine sa comparati ofertele de la mai multe institutii de creditare si sa solicitati o simulare de credit cat mai exacta, astfel incat sa vedeti daca puteti sa acoperiti lejer aceste cheltuieli pentru plata creditului. Trebuie sa luati in calcul si posibilitatile pe care le aveti si astfel nu veti avea surprize neplacute.

Pentru a putea sa obtineti creditul imobiliar la sigur, este bine sa prezentati creditorului toate documentele necesare inca de la inceput. Dosarul de credit trebuie sa fie cat mai complet iar astfel si raspunsul creditorului va fi acordat intr-un timp mult mai scurt.

Despre cum sa nu pierdeti avansul investit in noul imobil

O data ce ati respectat aceste indicatii cu privire la creditul imobiliar, veti putea sa obtineti  mult mai usor un raspuns. Este important sa obtineti acest raspuns cat mai repede pentru a putea sa cunoasteti care vor fi pasii urmatori. In momentul in care in dosarul de credit vi se solicita si documentele de casa incercati sa negociati cu vanzatorul un avans cat mai mic. In cazul in care banca nu va acorda creditul sansele de a pierde acel avans sunt foarte mari. Astfel aveti garantia ca toata lumea iese in castig si veti putea sa va bucurati de noua casa.

Mai multe informatii si calculatoare de credit gasiti urmarind acest link.