Credit bancar vs credit nebancar

Credite nebancare. Imprumuturi rapide

Diferentele dintre un credit nebancar si unul bancar

 

Trebuie sa admitem faptul ca atat creditele nebancare cat si cele bancare ofera foarte multe avantaje celor care aleg sa apeleze la aceste modalitati de finantare a nevoilor personale. In ultimii ani atat bancile cat si institutiile financiare nebancare au creat oferte diversificate pentru a intampina cu usurinta nevoile clientilor. Dar pentru a putea folosi cat mai inteligent si eficient instrumentele de creditare este esential sa puteti face diferentierea intre cele doua tipuri de institutii financiare.

 

Diferentele dintre un credit nebancar si unul bancar

 

Accesarea unui credit nebancar nu mai este de foarte multa vreme un mister pentru nimeni. Acestea functioneaza intocmai precum creditele bancare insa se adreseaza pentru perioade de creditare mult mai mici. Creditele nebancare mai sunt cunoscute si sub denumirea de imprumuturi rapide.

Diferenta intre cele doua se remarca mai ales in ceea ce priveste numarul de documente necesare a fi depuse dar si usurinta prin care se poate obtine o suma de bani. Tocmai datorita acestei diferente intre cele doua tipuri de institutii de creditare, bancile au inceput sa piarda teren intrucat cei care apeleaza la un credit rapid a crescut in ultimii ani in mod surprinzator in timp ce numarul persoanelor care apeleaza la credite bancare a scazut considerabil.

Un credit nebancar se poate accesa oricand chiar din confortul casei la calculator nefiind necesar decat o copie de buletin si un extras de cont. Raspunsul se obtine pe loc si, daca nu puteti obtine credit pentru suma dorita atunci puteti sa reluati aplicatia pentru una mai mica. Acest lucru nu se aplica si in cazul unei banci intrucat este nevoie de mai multe documente iar aprobarea se face dupa o anumita perioada de timp, asadar exista un termen mai lung de asteptare. De asemenea, in cazul unei banci de multe ori poate sa fie necesar un girant sau o garantie ca si in cazul creditelor ipotecare.

 

Sume imprumutate si perioada de rambursare

 

Suma care poate fi accesata la un IFN este mult mai mica decat in cazul unei banci intrucat aceste sume imprumutate sunt pentru a rezolva nevoi urgente. In cazul in care dovedesti ca achiti imprumutul inapoi la timp poti sa soliciti a doua oara o suma mai mare decat ai putut solicita la primul imprumut.

Perioada de ramburare pentru un credit nebancar este de maxim 30 de zile in timp ce la o banca perioada aceasta se poate intinde pe ani in sir. In cazul unui IFN perioada de rambursare se poate prelungi asadar daca intampinati dificultati in a achita suma imprumutata oricand puteti apela la aceasta solutie.

Un credit nebancar poate sa fie o solutie extrem de buna pentru a rezolva urgente atunci cand nu exista alte solutii pe care sa va puteti baza. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati un astfel de serviciu online iar in cel mai scurt timp posibil veti reusi sa rezolvati simplu si rapid toate problemele financiare pe care le aveti. Puteti avea suma de bani imprumutata chiar si in aceeasi zi daca solicitarea s-a facut in cursul diminetii.