Cat de mult credit iti permiti sa iei de la banca?

credit si investitii - cand si cat iei

Cat de mult iti permiti sa iei credit de la banca?

 

In momentul in care se contracteaza un credit nu poate sa se declanseze decat sentimentul de multumire si de satisfactie interioara pentru decizia grozava prin care ati reusit sa rezolvati o problema care va framanta de multa vreme. Insa, atunci cand vine vorba despre un credit de nevoi personale, nu este important numai faptul ca ati reusit sa il obtineti, este vorba si despre suma creditata si daca veti putea sa duceti aceasta cheltuiala pana la capat.

 

Recomandari pentru o viata usoara cu tot cu credit bancar

 

In momentul in care se apeleaza la un credit bancar este foarte important sa se ia in considerare o serie de aspecte precum:

  • La ce renuntam pe viitor pentru a ne putea permite achitarea creditului?

  • Cat de mult afecteaza plata ratei bugetul familiei?

Desigur, daca rata este de 150 lei / luna atunci nu veti renunta la foarte multe lucruri dar, daca este vorba despre un credit al carei rate este mai mare atunci va trebui sa luati in calcul renuntarea la anumite oportunitati sau chiar investitii pentru casa sau propria persoana. Inainte de a contracta un credit de nevoi personale sau orice alt tip de credit este bine sa aveti niste economii pentru a putea sa intampinati cu succes problemele financiare care ar putea sa apara pe parcurs (fie pierderea jobului sau interventia unor probleme de sanatate care sa va puna in situatia de a alege intre credit si starea de sanatate).

Apoi, mai este important sa luati in calcul si faptul ca daca puteti sa suportati aceste cheltuieli in plus, pentru ca o rata exact asta inseamna. In cazul in care cheltuiti mai putin decat castigati, aveti puse deoparte niste economii iar un credit ar fi necesar pentru a completa o investitie atunci este una dintre cele mai bune decizii pentru a putea avea mai repede bunurile dorite.

De asemenea, trebuie luat in calcul si faptul ca daca mai aveti credite la alta banca, daca noul credit nu va reduce foarte mult din castigurile lunare si cum veti reusi sa acoperiti nevoile de baza? Daca pana acum nu ati mai avut credite atunci recomandabil este sa incepeti cu o suma mica si sa testati cum ati putea sa faceti fata provocarilor vietii impreuna cu o rata.

 

Si, practic, cat ar trebui sa luam credit pentru ca sa ne fie bine?

 

Raspunsul la aceasta intrebare este putin mai complex iar pentru a va putea oferi un raspuns cat mai concret este necesar sa intelegeti ca un credit este un instrument financiar chiar foarte util daca este utilizat corect. Pentru a putea determina care este suma de bani necesara pentru a putea trai in armonie chiar si daca platiti o rata, este esential sa analizati mai intai nivelul veniturilor si sa scadeti din aceasta rata, sau mai exact suma la care sunteti dispusi sa renuntati luna de luna. Puneti totul pe hartie si vedeti daca din suma ramasa puteti sa aveti o viata confortabila.

Daca ati analizat corect, atunci sunteti pregatiti sa contractati un credit si sa va bucurati de toate avantajele pe care vi le poate oferi.