Imprumuturi rapide

Imprumut rapid Credite IFN

Imprumuturile rapide

 

Imprumuturile rapide sunt credite pentru sume mici contractate, in cele mai frecvente cazuri, de la institutii nebancare.  Au fost denumite credite rapide datorita modului de acordare a creditului, perioada de analiza a solicitarii si acordare efectiva a imprumutului fiind foarte scurt. De fapt, exista institutii financiare nebancare care acorda acest tip de imprumut, chiar si intr-o ora, daca solicitantul indeplineste criterii de acordare a creditului. Sumele acordate sunt mici, la fel este si termenul de rambursare, iar ratele sunt fixe.

Caracteristici generale imprumuturilor rapide

Cele mai multe institutii care acorda tipul acesta de credite rapide sunt IFN-uri care pun la dispozitia solicitantului sume mici, de la cateva sute de lei. Creditul este acordat doar daca solicitantul indeplineste simultan anumite criterii de eligibilitate. Acestea sunt minimale, in comparatie cu alte tipuri de imprumuturi  si conditioneaza debitorul sa aiba o sursa constanta de venit (salariu, pensie) pentru a rambursa sumele contractate. Bancile, dar si o mica parte a IFN-urilor, mai impun ca solicitantul sa nu apara la Biroul de credite ca rau- platnic.

O situatie specifica in care se acorda imprumut rapid, este cea a creditului acordat in magazinele partenere ale institutiilor financiare pentru achizitia unor bunuri, in limita unor sume date si eligibilitatii solicitantului. Acestea sunt credite de consum, in multe situatii creditul fiind insotit de card de cumparaturi. 

 

Cui se adreseaza imprumutul rapid?

Imprumutul rapid este  solutia persoanelor care au nevoie de numerar  in sume mici, de aceea apeleaza la un credit urgent, pentru a plati facturi sau o intreaga varietate de situatii de plata care pot aparea. Debitorul poate solicita sumele pentru achizitia unor bunuri marunte, fiindca are nevoie de numerar, sa isi plateasca intretinerea sau chiria, medicamentele sau taxele scolare. Situatiile sunt multiple, dupa cum apar nevoile in orice familie.

Riscul care apare in aceste situatii este ca imprumutatul sa nu faca in continuare fata cheltuielilor si sa nu poate returna imprumutul, apeland la noi credite. Un consum responsabil de credite, poate preveni situatii critice de echilibrul financiar si, de ce nu, psihic.

Credit pana la salariu – imprumut rapid, returnat in termen scurt

Constatand nevoia populatiei de a dispune de sume mici de bani, rapid, pe care sa le dea inapoi in acelasi ritm, o institutie financiara nebancara romaneasca a dezvoltat produsul creditul pana la salariu. Ideea a fost preluata si de catre alte companii nebancare care si-au dezvoltat propriile produse, pastrand criteriile: sume mici, returnate urgent.

In cele mai multe situatii, creditul nu implica deplasarea la institutia financiara. Cererea se depune online, la fel si acordul de analiza a ANAF, iar suma este depusa pe cardul bancar al solicitantului. Sumele acordate drept imprumut in acest caz sunt mici, iar perioada de restituire este mai scurta de 35 zile (pana la salariu).

Trebuie luat aminte ca in ciuda sumelor mici, in cazul in care debitorul  nu returneaza sumele la timp, dobanzile de intarziere sunt consistente, mult mai mari decat dobanzile efective ale creditului.

 

De aici, inca o data, indemnul de a consuma  credite in mod responsabil.

Sursa foto