De ce nu iti da banca credit

banca nu iti da credit

Motive pentru care banca nu iti acorda credit

Multi solicitanti de credite se revolta ca nu primesc sumele solicitate, de fapt, nu inteleg motivele pentru care banca nu le acorda credit. Exista un set de criterii pe care banca le ia in considerare la acordare unui credit, aspecte care au rolul de a feri atat institutia creditoare, cat si debitorul de imposibilitatea de plata a celui din urma.

Veniturile nu acopera creditul

Exista anumite criterii in baza carora banca evalueaza un client pdaca e eligibil la acordarea unui credit.  In acest calcul  se ia in considerare venitul efectiv si cheltuielile lunare cu cosul zilnic, rate, facturi, taxe si copii in intretinere.

Vechimea sau stabilitatea locului de munca prezinta insuficienta credibilitate

Un solicitant de credit trebuie sa includa intr-un dosar de creditare  veniturile realizate in ultimele sase luni sau un an. Aceasta asigura creditorul de stabilitatea locului de munca al debitorului  si poate previziona veniturile pe o anumita perioada de timp.  In cazul in care salariul este instabil, este posibil ca plata ratelor bancare sa devina o problema si o vulnerabilitate pe termen lung financiara pentru debitor si familia acestuia.

 

Debitorul e inscris ca rau platnic la Biroul de Credit

In cazul in care clientul care solicita credit a fost inregistrat la Biroul de Credite (BC) cu intarziere la creditele din ultimii patru ani, este dificil sau aproape imposibil sa mai obtina  un nou credit de la o institutie care are parteneriat cu BC.

 

A fi bun platnic asigura clientul ca va obtine credite viitoare, banca se asigura ca i se vor restitui banii inapoi, iar echilibrul in finantele familiei debitorului raman stabile.

Angajatorul nu prezinta credibilitate

Multe institutii de creditare, indeosebi bancare, verifica statutul angajatorului care a eliberat adeverinta de venit. In cazul in care firma angajatoare a inregistrat datorii la stat sau are probleme de solvabilitate,  salariatului i se poate refuza cererea de credit.

Imobilul garantie e mai ieftin decat creditul

Pentru creditele imobiliare, valoarea imobilul pus drept garantie trebuie sa o depaseasca  pe cea a creditului. In cazul in care, in urma evaluarii institutia de credit constata ca aceasta conditie nu este indeplinita,  poate refuza acordarea creditului catre solicitant.

 

Exista probleme cu dreptul de proprietate a garantiei imobiliare

Orice dosar de credit in care se depune un imobil drept garantie este insotit de documente doveditoare ale proprietatii imobilului, acte ce sunt inaintate Fondului de Garantare. Orice inadvertenta in actele de proprietate ale imobilului atrag refuzul bancii. Este o masura fireasca, nu se poate garanta cu un bun a carui proprietate ridica semne de intrebare.

Exista multe situatii in care solicitantii isi doresc cu orice pret sa obtina credite in anumit cuantum. Refuzul bancilor de a acorda respectivele sume este si in beneficiul debitorilor care s-ar putea gasi, la un moment dat, intr-o situatie de supra-indatorare.